Prawdopodobieństwo
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 267
- Rejestracja: 31 paź 2018, 00:03
- Podziękowania: 120 razy
- Płeć:
Prawdopodobieństwo
Jurek i Wojtek grają w następująca grę każdy z nich dwukrotnie rzuca czworoscienna kostka do gry, na ścianach której znajdują się liczby od 1 do 4 a wygrywa ten kto wyrzuci więcej razy trójkę. Jurek wyrzucił kolejno 3,4. Jakie jest prawdopodobieństwo że to on wygra te grę?
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 121
- Rejestracja: 09 lis 2021, 11:17
- Lokalizacja: 53°7'24"N 23°5'11"E
- Podziękowania: 40 razy
- Otrzymane podziękowania: 31 razy
- Płeć:
Re: Prawdopodobieństwo
\(| \Omega |=16\)
Zdarzenia sprzyjające zdarzeniu polegającemu na tym, że Wojtek co najmniej raz wyrzuci czwórkę:\((4,1),(4,2),(4,3),(4,4),(3,4),(2,4),(1,4)\)
\(\mathbb P= \frac{7}{16} \)
Zdarzenia sprzyjające zdarzeniu polegającemu na tym, że Wojtek co najmniej raz wyrzuci czwórkę:\((4,1),(4,2),(4,3),(4,4),(3,4),(2,4),(1,4)\)
\(\mathbb P= \frac{7}{16} \)
Jeśli doceniasz pracę autora tego rozwiązania, to podziękuj mu zostawiając
.
\(e^{i\pi}+1=0\)
\(e^{i\pi}+1=0\)