Równanie różniczkowe cząstkowe

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Anastazja345
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 03 lut 2023, 13:20
Płeć:

Równanie różniczkowe cząstkowe

Post autor: Anastazja345 »

Rozwiąż:

\(u_{xy}+yu_x+xu_y+xyu=x\\

u=u(x,y)\)


Próbowałam rozwiązać to przez podstawienie (\(s=x^2+y^2,\ t=2xy\) itp.),ale niestety nic sensownego nie uzyskałam.
Będę wdzięczna za podpowiedź.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2023, 13:34 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości; cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
ODPOWIEDZ