Dziedzina

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
EatonFS
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 127
Rejestracja: 27 kwie 2020, 22:41
Podziękowania: 51 razy
Płeć:

Dziedzina

Post autor: EatonFS »

Wyznaczyć dziedzinę naturalna
\(f(x, y) = \frac{2 \cos y}{(-x) ^ \frac{3}{2 } } + \sin ( \frac{x}{2 }) \log (-y) \)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Dziedzina

Post autor: eresh »

EatonFS pisze: 24 sty 2023, 18:00 Wyznaczyć dziedzinę naturalna
\(f(x, y) = \frac{2 \cos y}{(-x) ^ \frac{3}{2 } } + \sin ( \frac{x}{2 }) \log (-y) \)
\(-x>0\\
x<0\)


\(-y>0\\
y<0\)


\(D=\{(x,y):x<0,y<0\}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ