granica

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Filip25
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 177
Rejestracja: 14 lis 2022, 11:18
Podziękowania: 94 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

granica

Post autor: Filip25 »

\( \Lim_{x\to 3 } \frac{7}{1-e^{ \frac{2}{x-3} }} \)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: granica

Post autor: radagast »

Filip25 pisze: 10 sty 2023, 20:14 \( \Lim_{x\to 3 } \frac{7}{1-e^{ \frac{2}{x-3} }} \)
\( \Lim_{x\to 3^- } \frac{7}{1-e^{ \frac{2}{x-3} }} = \frac{7}{1-0}=7 \)
\( \Lim_{x\to 3^+} \frac{7}{1-e^{ \frac{2}{x-3} }} = \frac{7}{1- \infty }=0 \)
Filip25
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 177
Rejestracja: 14 lis 2022, 11:18
Podziękowania: 94 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Re: granica

Post autor: Filip25 »

to koniec?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: granica

Post autor: eresh »

Filip25 pisze: 13 sty 2023, 17:05to koniec?
jeszcze wniosek, że granica nie istnieje
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ