wykres funckji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
__Ler
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 18 gru 2022, 18:43
Podziękowania: 3 razy

wykres funckji

Post autor: __Ler »

Cześć, czy wykresem tej funkcji będzie parabola bez prawej części? Nie jestem pewien czy takie coś może istnieć w ogóle:

\(f: (- \infty , 0] \to [0, + \infty ),\ f(x)=x^2\)
Ostatnio zmieniony 07 sty 2023, 19:18 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]. Pisz po polsku!
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: wykres funckji

Post autor: eresh »

__Ler pisze: 07 sty 2023, 12:46 Cześć, czy wykresem tej funkcji będzie parabola bez prawej części? nie jestem pewien czy takie cos moze iistniec w ogole

f: (- \infty , 0] \to [0, + \infty ), f(x)=x^2
tak
zadanie.png
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ