Rozwiąż równanie

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Filip25
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 177
Rejestracja: 14 lis 2022, 11:18
Podziękowania: 94 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Filip25 »

Rozwiąż równanie:
\(z^2+2iz=1\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Rozwiąż równanie

Post autor: kerajs »

\(z^2+2iz=1\\
(z+i)^2-i^2=1\\z+i=0\\z=-i

\)
ODPOWIEDZ