koszty

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Filip25
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 177
Rejestracja: 14 lis 2022, 11:18
Podziękowania: 94 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

koszty

Post autor: Filip25 »

Koszty jednostkowe produkcji pewnego wyrobu w różnych zakładach mają rozkład normalny m=30zł oraz \( \delta = 4zł\). Obliczyć prawdopodobieństwo, że:
a). koszty jednostkowe produkcji tego wyrobu w losowym zakładzie przekraczają 40zł,
b). koszty jednostkowe produkcji tego wyrobu w losowym zakładzie kształtują się pomiędzy 26 a 34 zł.
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: koszty

Post autor: eresh »

Filip25 pisze: 22 lis 2022, 13:41 Koszty jednostkowe produkcji pewnego wyrobu w różnych zakładach mają rozkład normalny m=30zł oraz \( \delta = 4zł\). Obliczyć prawdopodobieństwo, że:
a). koszty jednostkowe produkcji tego wyrobu w losowym zakładzie przekraczają 40zł,
b). koszty jednostkowe produkcji tego wyrobu w losowym zakładzie kształtują się pomiędzy 26 a 34 zł.
Z czym konkretnie masz problem? Na forum zrobiłam Ci dużo zadań tego typu, spróbuj sam
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ