histogram

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

histogram

Post autor: kate84 »

Narysować histogram i dystrybuantę zmiennej losowe X, dla której
P(X=0)=0,6
P(X=1)=0,4
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: histogram

Post autor: eresh »

kate84 pisze: 07 lis 2022, 21:46 Narysować histogram i dystrybuantę zmiennej losowe X, dla której
P(X=0)=0,6
P(X=1)=0,4
dystrybuanta:
\(F(x)=\begin{cases} 0\mbox{ dla }x<0\\0,6\mbox{ dla }0\leq x<1\\1\mbox{ dla }x\geq 1\end{cases}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ