Wyjaśniłby mi ktoś ewentualnie rozwiązał te 2 zadania
Macierze
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 2963
- Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
- Podziękowania: 33 razy
- Otrzymane podziękowania: 1303 razy
- Płeć:
Re: Macierze
a) 6
b) -6
c) (-12)*6
d)(-3)*6
det(2A)=2^7 det(A)
det(-5A)=(-5)^7 det(A)
det (A^2)=(det(A))^2
det (-A^3)=(-1)^7(det(A))^3
det ((A^T)^2)=det (A^2)=(det(A))^2
b) -6
c) (-12)*6
d)(-3)*6
det(2A)=2^7 det(A)
det(-5A)=(-5)^7 det(A)
det (A^2)=(det(A))^2
det (-A^3)=(-1)^7(det(A))^3
det ((A^T)^2)=det (A^2)=(det(A))^2