Szereg \( \sum\limits_{n=0}^{+\infty} \frac{2 {^n}+ 3{^n}}{2 {^n} + 5 {^n}} \) jest zbieżny bo:
A. Szereg spełnia warunek konieczny
B. \( \sum\limits_{n=1}^{+\infty} (\frac{5}{7})^{n} \) jest zbieżny
C. \( \sum\limits_{n=1}^{+\infty} (\frac {3}{5})^{n} \) jest zbieżny
D. Nie jest zbieżny
Zbieżność Szeregu
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 5
- Rejestracja: 23 paź 2022, 23:10
- Podziękowania: 6 razy
Zbieżność Szeregu
Ostatnio zmieniony 24 paź 2022, 15:50 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa kodu: \limits
Powód: Poprawa kodu: \limits