Objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jjjjjj
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 54
Rejestracja: 11 lis 2021, 21:35
Podziękowania: 31 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: jjjjjj »

Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami \(4x=y^2+z^2, y= \sqrt{x}, x=3\)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Objętość bryły ograniczonej powierzchniami

Post autor: kerajs »

\(V= \int_{-3}^{3}( \int_{ \frac{z^2}{3} }^{3} ( \sqrt{4x-z^2}- \sqrt{x} )dx )dz=...\)
ODPOWIEDZ