Wyznacz zbiór wartości funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 252
- Rejestracja: 15 maja 2022, 13:41
- Podziękowania: 302 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
Wyznacz zbiór wartości funkcji
Wyznacz zbiór wartości funkcji: \(y=\cos\left({\pi\over6}\cdot\sin x\right)\).
Ostatnio zmieniony 15 maja 2022, 18:26 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości, cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
Powód: Poprawa wiadomości, cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
-
- Stały bywalec
- Posty: 437
- Rejestracja: 03 kwie 2021, 21:36
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 253 razy
- Płeć:
Re: Wyznacz zbiór wartości funkcji
\( -1 \leq \sin (x) \leq 1 \\ -\frac{\pi}{6} \leq \frac{\pi}{6} \sin (x) \leq \frac{\pi}{6} \\ \frac{\sqrt{3}}{2} \leq \cos (\frac{\pi}{6} \sin (x) ) \leq 1 \)