Jaką długość ma Krawędz sześcianu o objętości 27?

Figury płaskie i przestrzenne, układ współrzędnych.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aroo121
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 13 sty 2009, 18:42

Jaką długość ma Krawędz sześcianu o objętości 27?

Post autor: aroo121 »

Jaką długość ma Krawędz sześcianu o objętości 27?


Prosze o pomoc
hato40
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 05 sty 2009, 15:25

Post autor: hato40 »

Wzór na objętość sześcianu V=a3( do potęgi 3)
gdzie a-długość krawędzi sześcianu
27=a3
a=pierwiastek stopnia 3 z 27(nie mam możliwości napisania tego na komputerze)
a=3
ODPOWIEDZ