Elektron1
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6285
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1566 razy
- Płeć:
Re: Elektron1
\(m = \frac{m_o}{\sqrt{1-\beta^2}}\)
\(m= 2m_o\)
czyli \(1-\beta^2 = \frac{1}{4}\)
stąd \(\beta = \frac{\sqrt{3}}{2} \rightarrow v =\frac{\sqrt{3}}{2}c \approx 0,866c\)
\(m= 2m_o\)
czyli \(1-\beta^2 = \frac{1}{4}\)
stąd \(\beta = \frac{\sqrt{3}}{2} \rightarrow v =\frac{\sqrt{3}}{2}c \approx 0,866c\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl