Podzbiory zbioru liczb rzeczywistych

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maniana222
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 28 gru 2009, 11:27

Podzbiory zbioru liczb rzeczywistych

Post autor: maniana222 »

Oblicz:
a) \(\frac{(- \frac{1}{2})+ \frac{2}{3} [ \frac{3}{5} -(-0,45)]}{[1,35-(-1 \frac{2}{5})]:2 \frac{3}{4} }\)

b) \([(-2,25) \cdot (-6\frac{2}{3})]:[(-2)^3:1 \frac{1}{4} +7 \frac{2}{5} +(- \frac{1}{2})^2]\)

c) \(\frac{(1 \frac{3}{4}: \frac{2}{3}-1,75 \cdot 1 \frac{1}{8}): \frac{3}{32} }{1 \frac{1}{4}-(- \frac{1}{2})^2 \cdot 3 }\)

Wyniki które powinny wyjść to:
a) 0,2
b) 12
c) 14
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

maniana222
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 28 gru 2009, 11:27

Post autor: maniana222 »

Wielkie dzięki! :)
ODPOWIEDZ