Rozwiąż układy równań

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Sway22
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 131
Rejestracja: 02 gru 2021, 22:58
Podziękowania: 44 razy
Płeć:

Rozwiąż układy równań

Post autor: Sway22 »

\(
a) \begin{cases} 2x_1 +7x_2 +3x_3 + x_4 = 6 \\
3x_1 +5x_2 +2x_3 +2x_4 = 4 \\
9x_1 +4x_2 + x_3 +7x_4 = 2 \\
\end{cases} \\

b) \begin{cases} −2x_1 + x_2 −2x_3 = 0 \\
x_1 +2x_2 − x_3 \color{red}{=}2 \\
2x_1 + x_2 − x_3 = 1 \\
x_1 +4x_2 −4x_3 = −1 \\
\end{cases} \\

c) \begin{cases} 2x_1 + x_2 − x_3 = 1 \\
x_1 + x_3 = 1 \\
3x_1 + x_2 = 3 \\
\end{cases} \\
\)
Ostatnio zmieniony 04 lut 2022, 23:11 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa treści zadania
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3561
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1960 razy

Re: Rozwiąż układy równań

Post autor: Jerry »

a) \( \begin{cases} x_1\in \rr \\
x_2\in \rr \\
x_3=-{1\over4}x_1-{9\over4}x_2+ 2 \\
x_4=-{5\over4}x_1-{1\over4}x_2
\end{cases} \)
b) \((x_1, x_2, x_3)\in\emptyset\)
c) \((x_1, x_2, x_3)\in\emptyset\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ