Kinematyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gosiam
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 17 gru 2021, 15:46
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Kinematyka

Post autor: gosiam »

Łódka opuszcza przystań w momencie t = 0 i kieruje się na otwarte jezioro z przyspieszeniem 2,0îm/s2. Silny wiatr
spycha łódkę z kursu, nadając jej dodatkową prędkość (2,0î+ 1,0j)̂m/s.
a. Jaką prędkość wypadkową uzyska łódka po czasie t= 10 s?
b. Jakie jest położenie łódki po czasie t= 10 s?
c. Naszkicuj wykres zależności y od x , na którym przedstawisz tor ruchu łódki od startu do t = 10s, oraz wykres
składowych x i y położenia w funkcji czasu przez pierwsze 10 s ruchu.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Kinematyka

Post autor: korki_fizyka »

Z czym masz problem? umiesz dodawać wektory w kartezjańskim układzie współrzędnych?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ