Punkt M porusza się zgodnie z równaniem OM wzdłuż boku prostokąta, który obraca się wokół własnej osi przechodzącej przez punkt O1 zgodnie z równaniem drogi kątowej φ. Oblicz prędkość bezwzględną i przyspieszenia składowe punkt M w chwili t1. Narysuj wektory prędkości i przyspieszeń.
Bardzo proszę o pomoc.
Prędkość bezwzględną i przyspieszenia składowe
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 9
- Rejestracja: 24 sty 2022, 18:33
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Prędkość bezwzględną i przyspieszenia składowe
jakim równaniem
btw. zamiast wstawki z fotosika https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=6&t=88539
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Witam na forum
- Posty: 9
- Rejestracja: 24 sty 2022, 18:33
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
Re: Prędkość bezwzględną i przyspieszenia składowe
Przepraszam, ominąłem dane przez pośpiech.
Dane:
OM= 2,5t^2-2t [cm]
φ= 5t-0,5t^2 [rad]
L=16cm
t1=2s
Dane:
OM= 2,5t^2-2t [cm]
φ= 5t-0,5t^2 [rad]
L=16cm
t1=2s