Wykaż, że jeśli ...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mati
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 02 sty 2009, 11:44

Wykaż, że jeśli ...

Post autor: Mati »

Wykaż, że jeśli \(\frac{a_1}{b_1}=\frac{a_2}{b_2}=...=\frac{a_n}{b_n}\) i \(b_1+b_2+...+b_n\neq 0\), to \(\frac{a_1+a_2+...+a_n}{b_1+b_2+...+b_n}=\frac{a_1}{b_1}\)
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ