funkcja kwadratowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jurekl
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 27
Rejestracja: 03 maja 2021, 08:22
Podziękowania: 21 razy

funkcja kwadratowa

Post autor: jurekl »

Dana jest funkcja kwadratowa w postaci kanonicznej \(y = (x-3)^2 +1\). Podaj współrzędne wierzchołka paraboli, równanie osi symetrii i zbiór wartości funkcji
Ostatnio zmieniony 08 sty 2022, 16:44 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu i wiadomości, cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3534
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1940 razy

Re: funkcja kwadratowa

Post autor: Jerry »

  • \(W(3,1)\)
  • \(x=3\)
  • \(ZW_f=\langle1;+\infty)\)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ