sinusy

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
monika2542
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 94
Rejestracja: 06 kwie 2010, 12:14

sinusy

Post autor: monika2542 »

Jeżeli sinus pewnego kąta ostrego alfa wynosi dwie piąte to?
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(\sin^2\alpha=\frac{4}{25}\)


:D
ODPOWIEDZ