pole trójkąta

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alamijo
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 20
Rejestracja: 03 gru 2021, 19:58
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

pole trójkąta

Post autor: alamijo »

stosując rachunek wektorów obliczyć pole trójkąta o wierzchołkach
\(A = ( 1 , -2 , -3 ),\ B = ( 1 , -2 , -3 ),\ C = ( -1 , -3 , 1 )\)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2021, 19:35 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu i wiadomości, cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: pole trójkąta

Post autor: grdv10 »

Połowa długości iloczynu wektorowego wektorów AB i AC.
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3536
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1940 razy

Re: pole trójkąta

Post autor: Jerry »

Ponieważ \(A\equiv B\), to... nie ma trójkąta :!:

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ