Zaznacz na płaszczyźnie XOY

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

Zaznacz na płaszczyźnie XOY

Post autor: enta »

Zaznacz na płaszczyźnie XOY zbiór \( A={(x, y) : x^2 +y^2 \le 4 \vee x^2 - y^2 =0}\)

Wiem że będzie wnętrze kola o środku (0, 0) i promieniu 2 a z drugiego równania dwie proste przechodzące przez początek układu, ale nie wiem co będzie moim rozwiązaniem
Icanseepeace
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 443
Rejestracja: 03 kwie 2021, 21:36
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 254 razy
Płeć:

Re: Zaznacz na płaszczyźnie XOY

Post autor: Icanseepeace »

Zbiór \( A \) to koło \( S(0,0) \ , \ r = 2 \) wraz z prostymi \( y = x \ , \ y = -x \).
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5121
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Zaznacz na płaszczyźnie XOY

Post autor: panb »

dodatek estetyczny
dodatek estetyczny
rys.png (34.31 KiB) Przejrzano 1485 razy
ODPOWIEDZ