Hej,
Czy ktoś mi pomoże z tym zadaniem nie mogę znaleść dobrej odpowiedzi, gdyby ktoś mógł opisać jak do tego doszedł, z góry dzięki.
Niech \(X_y= \{y\in\rr:\ {-1\over y}\le x \le 2+{1\over y}\} \text{ dla } y\in\nn\)
Suma y=1 (R\Xy)?
Iloczyn y=1 (R\Xy)
R-Liczby rzeczywsite
N- Liczby naturalne
Suma i Iloczyn rodzin.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: Suma i Iloczyn rodzin.
Pytanie jest jakie są poprawny przedziały:
\(\bigcup_{y=1}^\infty\rr\bez X_y=\)
\(\bigcap_{y=1}^\infty\rr\bez X_y=\)
\(\bigcup_{y=1}^\infty\rr\bez X_y=\)
\(\bigcap_{y=1}^\infty\rr\bez X_y=\)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2021, 22:38 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa postu, cała matematyka w kodzie i [tex] [/tex]
Powód: poprawa postu, cała matematyka w kodzie i [tex] [/tex]