Cześć, ktoś orientuje się o co chodzi w tym zadaniu?:
Wypisać wartości funkcji sin(x) i cos(x) dla wszystkich argumentów ze zbioru
{kπ/6, k ∈ Z} ∪ {kπ/4, k ∈ Z}
Sinus i cosinus w zespolonych
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 19 kwie 2020, 17:57
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 19 kwie 2020, 17:57
- panb
- Expert
- Posty: 5122
- Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
- Lokalizacja: Nowiny Wielkie
- Podziękowania: 19 razy
- Otrzymane podziękowania: 2053 razy
- Płeć:
Re: Sinus i cosinus w zespolonych
Mogę ci odpowiedzieć na to pytanie, ale nie wiem czy warto.
\(z=\cos\varphi+i\sin\varphi\) to postać liczby zespolonej. Czaisz?!
\(z=\cos\varphi+i\sin\varphi\) to postać liczby zespolonej. Czaisz?!