Ile gramów stałego wodorotlenku sodu należy dodać do 450 cm^3 wodnego roztworu tej zasady o stężeniu 2,8 M i gęstości d=1,11 g /cm^3, aby otrzymać roztwór o stężeniu cp=35% i gęstości d=1,38g/cm^3
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję <3.
Chemia
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Chemia
Chemię miałem ostatnio w podstawówce, może to coś pomoże:
https://www.swiatchemii.pl/chemia-ogoln ... -omowienie
https://www.youtube.com/watch?v=wls8zOLpi-c
https://www.youtube.com/watch?v=A7HSvhiqEl8
itd.
https://www.swiatchemii.pl/chemia-ogoln ... -omowienie
https://www.youtube.com/watch?v=wls8zOLpi-c
https://www.youtube.com/watch?v=A7HSvhiqEl8
itd.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl