zdarzenia parami niezależne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Term123
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 01 lis 2020, 12:46
Podziękowania: 19 razy
Płeć:

zdarzenia parami niezależne

Post autor: Term123 »

Podać przykład trzech zdarzeń A, B, C, które są parami niezależne, ale nie się niezależne.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: zdarzenia parami niezależne

Post autor: kerajs »

Przykład:
\(P(A)=P(B)=P(C)= \frac{1}{3} \\
P(A \cap B)=P(A \cap C)=P(B \cap C)=P(A \cap B \cap C)= \frac{1}{9} \)
ODPOWIEDZ