Równanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 18457
- Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9161 razy
Re: Równanie
Możesz sporządzić wykres funkcji...\(y=x^2\)
Przesuwasz o 4 w dół i jast \(y=x^2-4\)
Odbijasz część leżącą pod osią OX i jest \(y=|x^2-4|\)
Znów jedziesz w dół o 2 i odbijasz dolną część na górę.
Każda prosta pozioma y=m leżąca pod OX jest rozłączna z ostatnim wykresem.
Nie ma rozwiązań dla \(m<0\)
Przesuwasz o 4 w dół i jast \(y=x^2-4\)
Odbijasz część leżącą pod osią OX i jest \(y=|x^2-4|\)
Znów jedziesz w dół o 2 i odbijasz dolną część na górę.
Każda prosta pozioma y=m leżąca pod OX jest rozłączna z ostatnim wykresem.
Nie ma rozwiązań dla \(m<0\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.