Cześć. Potrzebuję pomocy z jednym zadaniem. Otóż muszę wyznaczyć dziedzinę z takie funkcji: f(x)= pierwiastek 2sinx - pierwiastek z 3/tgx.
PS. Przepraszam, że tak napisane, ale jeszcze nie wiem jak ładnie tutaj pisać za pomocą wzorów.
\(f(x)=\sqrt{2\sin x}-\sqrt{\frac{3}{\tg x}}\)
Funkcję - dziedzina
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 17 paź 2021, 14:27
- Podziękowania: 1 raz
- Płeć:
-
- Guru
- Posty: 16025
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9576 razy
- Płeć:
Re: Funkcję - dziedzina
\(\sin x\geq 0\;\;\; \wedge \;\;\;\;\tg x>0\)Anonim-_- pisze: ↑17 paź 2021, 14:50Cześć. Potrzebuję pomocy z jednym zadaniem. Otóż muszę wyznaczyć dziedzinę z takie funkcji: f(x)= pierwiastek 2sinx - pierwiastek z 3/tgx.
PS. Przepraszam, że tak napisane, ale jeszcze nie wiem jak ładnie tutaj pisać za pomocą wzorów.
\(f(x)=\sqrt{2\sin x}-\sqrt{\frac{3}{\tg x}}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 