cześć, nie mogę poradzić sobie z tym przykładem -
rozwiąż nierówność:
\(3*4^{x}+4*6^{x}-4*9^{x}=0\)
równanie wykładnicze
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 48
- Rejestracja: 10 sie 2021, 16:32
- Podziękowania: 23 razy
- Płeć:
-
- Stały bywalec
- Posty: 366
- Rejestracja: 03 kwie 2021, 21:36
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 204 razy
- Płeć:
Re: równanie wykładnicze
Podziel stronami przez \( 6^x \) i następnie podstaw \( t = (\frac{2}{3})^x , t > 0 \)
P.S.
P.S.
??
-
- Rozkręcam się
- Posty: 48
- Rejestracja: 10 sie 2021, 16:32
- Podziękowania: 23 razy
- Płeć:
Re: równanie wykładnicze
Dzięki, spróbowałem i wyszłoIcanseepeace pisze: ↑17 paź 2021, 13:18Podziel stronami przez \( 6^x \) i następnie podstaw \( t = (\frac{2}{3})^x , t > 0 \)
P.S.??
