Hej otóż od jakiegoś czasu męczę się z zadaniem o treści zawartej na zdjęciu i kompletnie nie wiem czemu wychodzi zły wynik. Mam wrażenie że robię coś źle ze wzorem na ruch, z góry dziękuje za odpowiedź.
Zdjęcie zrobione w sage wraz z treścią zadania:
Kinematyka - lot nurkowy, zrzucenie bomby
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6271
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Kinematyka - lot nurkowy, zrzucenie bomby
Po co te "krzaczki"?
Ustalasz układ współrzędnych , oś OY w dół i rozwiązujesz układ r-ń:
\(x(t) = v_o t\sin\alpha\)
\(y(t) = h -v_o t\cos\alpha - \frac{gt^2}{2}\)
na piechotę
Ustalasz układ współrzędnych , oś OY w dół i rozwiązujesz układ r-ń:
\(x(t) = v_o t\sin\alpha\)
\(y(t) = h -v_o t\cos\alpha - \frac{gt^2}{2}\)
na piechotę
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl