zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
unitra
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 kwie 2010, 15:29

zadanie

Post autor: unitra »

\(a + 2 = a\sqrt{3}\)
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(a+2=a\sqrt{3}
a\sqrt{3}-a=2
a(\sqrt{3}-1)=2
a=\frac{2}{\sqrt{3}-1} = \ . \ . \ .\)
ODPOWIEDZ