Energia1

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maria19
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 370
Rejestracja: 31 maja 2019, 19:32
Podziękowania: 346 razy
Otrzymane podziękowania: 95 razy

Energia1

Post autor: maria19 »

Jaka jest całkowita energia rakiety, która oddala się od Ziemi po otwartej orbicie?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Energia1

Post autor: korki_fizyka »

\(E = E_k + E_p = \frac{mv^2}{2} -\frac{GMm}{r} \ge 0\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ