Energia
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6272
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Energia
\(\frac{E_k}{E_p} = \frac{\frac{mv^2}{2}}{-\frac{GMm}{r}} = ... = -\frac{1}{2}\)
w miejsce ... podstawiasz: \(F_r = F_g \rightarrow v^2 = \frac {GM}{r} \)
w miejsce ... podstawiasz: \(F_r = F_g \rightarrow v^2 = \frac {GM}{r} \)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl