Jeżeli X1,X2,X3,X4 to niezależne zmienne losowe o tym samym rozkładzie normalnym N(1,2) oraz T=X1+X2+X3+X4/4, to zmienna

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wojko6
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 08 lut 2020, 17:07
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Jeżeli X1,X2,X3,X4 to niezależne zmienne losowe o tym samym rozkładzie normalnym N(1,2) oraz T=X1+X2+X3+X4/4, to zmienna

Post autor: wojko6 »

Jeżeli X1,X2,X3,X4 to niezależne zmienne losowe o tym samym rozkładzie normalnym N(1,2) oraz T=X1+X2+X3+X4/4, to zmienna losowa T ma rozkład:
a)N(1,1)
b)N(4,4)
c)N(4,8)
d)N(2,1)
e)N(2,2)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Jeżeli X1,X2,X3,X4 to niezależne zmienne losowe o tym samym rozkładzie normalnym N(1,2) oraz T=X1+X2+X3+X4/4, to zmi

Post autor: korki_fizyka »

żadna z nich
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ