Oblicz całkę nieoznaczoną

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
04xnrdsqkx
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 17 sty 2021, 13:55
Podziękowania: 22 razy

Oblicz całkę nieoznaczoną

Post autor: 04xnrdsqkx »

Oblicz całkę nieoznaczoną
\(\int (5x^6 + \frac {1}{3}e^x - \sqrt [4]x^5 + \frac {\sqrt[3]x^4}{x^\frac {8}{6}})dx\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Oblicz całkę nieoznaczoną

Post autor: eresh »

04xnrdsqkx pisze: 28 maja 2021, 10:44 Oblicz całkę nieoznaczoną
\(\int (5x^6 + \frac {1}{3}e^x - \sqrt [4]x^5 + \frac {\sqrt[3]x^4}{x^\frac {8}{6}})dx\)
\(\int (5x^6 + \frac {1}{3}e^x - \sqrt [4]x^5 + \frac {\sqrt[3]x^4}{x^\frac {8}{6}})dx=\int (5x^6 + \frac {1}{3}e^x -x^{\frac{5}{4}} + 1)dx=\frac{5x^7}{7}+\frac{1}{3}e^x-\frac{4}{9}x^{\frac{9}{4}}+x+C\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ