Musze wyznaczyć gęstość denaturatu za pomocą u-rurki i sondy. Nie wychodzi mi odpowiedni wynik.
Wydaje mi się że problemem mogą być jednostki i zły wykres. Nie mogę załączyć tu zdjecia układu z ktorego korzystam.
Czy ktoś mógłby połączyć się ze mną np. na discordzie żeby wytłumaczyć mi to zadanie?
Gęstość (u-rurka i sonda)
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 09 sty 2021, 21:43
- Podziękowania: 7 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Gęstość (u-rurka i sonda)
Jakoś większość sobie radzi z zamieszczanie tutaj obrazków, a Ty nie jesteś nowy.
Do wyznaczenia gęstości cieczy wystarczy porównać ciśnienia w obu ramionach rurki.
\(\frac{\rho_1}{\rho_2}=\frac{h_2}{h_1}\)
Do wyznaczenia gęstości cieczy wystarczy porównać ciśnienia w obu ramionach rurki.
\(\frac{\rho_1}{\rho_2}=\frac{h_2}{h_1}\)
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl