Oblicz granicę:
12.36 \(\Lim _{x\to +\infty }\frac{\ln \:\left(\ln \:x\right)}{x}\)
Granica
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 18457
- Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9161 razy
Re: Granica
\(\frac{ \infty }{ \infty }\)
Reguła De L'Hospitala
\( \Lim_{x\to \infty}\frac{\frac{1}{x}\cdot\frac{1}{ln x}}{1}= \Lim_{x\to \infty} \frac {1}{xlnx}=\frac{1}{+\infty}=0\)
Reguła De L'Hospitala
\( \Lim_{x\to \infty}\frac{\frac{1}{x}\cdot\frac{1}{ln x}}{1}= \Lim_{x\to \infty} \frac {1}{xlnx}=\frac{1}{+\infty}=0\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.