Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jurekl
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 27
Rejestracja: 03 maja 2021, 08:22
Podziękowania: 21 razy

Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Post autor: jurekl »

Ćwiczenie 35, 37.

Obrazek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Post autor: eresh »

jurekl pisze: 04 maja 2021, 15:15 Ćwiczenie 35, 37.

Obrazek
37.
a) ten sam odcinek
b) ten sam odcinek
c) odcinek A'B, gdzie \(A'=(-3,-1)\)

ćwiczenia 35 tu nie wiedzę ;)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
jurekl
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 27
Rejestracja: 03 maja 2021, 08:22
Podziękowania: 21 razy

Re: Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Post autor: jurekl »

eresh pisze: 04 maja 2021, 15:24
jurekl pisze: 04 maja 2021, 15:15 Ćwiczenie 35, 37.

Obrazek
37.
a) ten sam odcinek
b) ten sam odcinek
c) odcinek A'B, gdzie \(A'=(-3,-1)\)

ćwiczenia 35 tu nie wiedzę ;)
Ćwiczenie 35 :)

Obrazek
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Post autor: eresh »

35.

a)
\(B=(2,0)\\
C(-2,0)\)


b)
\(B(0,-2)\\
C(0,2)\)


c)
\(B(-1,3)\\
C(1,-3)\)


d)
\(B(2,1)\\
C(-2,-1)\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
jurekl
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 27
Rejestracja: 03 maja 2021, 08:22
Podziękowania: 21 razy

Re: Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Post autor: jurekl »

eresh pisze: 04 maja 2021, 15:36 35.

a)
\(B=(2,0)\\
C(-2,0)\)


b)
\(B(0,-2)\\
C(0,2)\)


c)
\(B(-1,3)\\
C(1,-3)\)


d)
\(B(2,1)\\
C(-2,-1)\)
Dzięki, jeszcze 38 :)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Symetria osiowa względem osi układu współrzędnych

Post autor: eresh »

jurekl pisze: 04 maja 2021, 16:36
a)
\(A'(-3,0)\\
B'(1,-4)\\C(0,2)\)


b)
\(A'(0,-3)\\
B(-5,-1)\\
C(-3,3)\\
D(2,3)\)


c) ten sam okrąg
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ