Właśnie zamieściliśmy arkusze VIII próbnej matury.
https://zadania.info/n/7996408
Do jutra (25 kwietnia) do godz. 16 posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
VIII próbna matura 2021 z zadania.info
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
Re: VIII próbna matura 2021 z zadania.info
Witam,
Matura VIII
PP - zad. 15 - nie ma tam błędu w kluczu? Czemu tg w kluczu jest dodatni? Leży w IV ćw (lub II ćw)
Sposób II w kluczu - AP / AO = 3/4 ? (Jesteśmy w II ćw gdzie tg jest ujemny)
PP - zad. 29 - czy x jest dobrze wyliczony? Skąd tam się znalazło 8 w liczniku (klucz)? Nie powinno być 4 ?
Matura VIII
PP - zad. 15 - nie ma tam błędu w kluczu? Czemu tg w kluczu jest dodatni? Leży w IV ćw (lub II ćw)
Sposób II w kluczu - AP / AO = 3/4 ? (Jesteśmy w II ćw gdzie tg jest ujemny)
PP - zad. 29 - czy x jest dobrze wyliczony? Skąd tam się znalazło 8 w liczniku (klucz)? Nie powinno być 4 ?
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 27 maja 2020, 15:52
- Płeć:
Re: VIII próbna matura 2021 z zadania.info
Ad 15 PP - Bardzo dobry przykład - Rozpatrywany kąt a jest kątem jaki tworzy ta prosta z ujemną półosią OY!
Myślę, że warto zwrócić uczniom uwagę na założenia w zadaniu!
Ad 19 PP - Tą 8 do licznika na pewno chochlik podrzucił b=-4(1-2^0.5) czyli w liczniku iksa powinno być 4
Pozdrawiam serdecznie
Myślę, że warto zwrócić uczniom uwagę na założenia w zadaniu!
Ad 19 PP - Tą 8 do licznika na pewno chochlik podrzucił b=-4(1-2^0.5) czyli w liczniku iksa powinno być 4
Pozdrawiam serdecznie
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 27 maja 2020, 15:52
- Płeć:
Re: VIII próbna matura 2021 z zadania.info
Ups...Aneleh_1945 pisze: ↑26 kwie 2021, 08:00 Ad 15 PP - Bardzo dobry przykład - Rozpatrywany kąt a jest kątem jaki tworzy ta prosta z ujemną półosią OY!
Myślę, że warto zwrócić uczniom uwagę na założenia w zadaniu!
Ad 19 PP - Tą 8 do licznika na pewno chochlik podrzucił b=-4(1-2^0.5) czyli w liczniku iksa powinno być 4
Pozdrawiam serdecznie
Pomyłka chodziło o rozwiązanie zadania 29 PP