Wskaż funkcję kwadratową

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mara153
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 22
Rejestracja: 17 lis 2020, 14:37
Podziękowania: 12 razy

Wskaż funkcję kwadratową

Post autor: Mara153 »

Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział \(\langle-3.+\infty)\)

A) \(f(x)=-(x-2)^{2}+3 \) B) \(f(x)=(2-x)^{2}+3\) C) \(f(x)=-(2+x)^{2}-5\) D) \(f(x)=(2-x)^{2}-3\)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2021, 14:21 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała "matematyka" w [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10384 razy
Płeć:

Re: Wskaż funkcję kwadratową

Post autor: eresh »

Mara153 pisze: 20 kwie 2021, 13:50 Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział <-3.+\(\infty\))

A) f(x)=-(x-2)\(^{2}\)+3 B) f(x)=(2-x)\(^{2}\)+3 C) f(x)=-(2+x)\(^{2}\)-5 D)f(x)=(2-x)\(^{2}\)-3
D (ramiona w górę, \(q=-3\))
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ