pochodna funkcji

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mela1015
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 488
Rejestracja: 20 kwie 2013, 11:00
Podziękowania: 229 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

pochodna funkcji

Post autor: mela1015 »

Jeżeli \(g(z)= \frac{1+z}{z^2} \) to:
a)\(g'(z)\) nie istnieje, bo \(z \neq 0\)
b) \(g'(z)= \frac{2z+2}{z^3} \), z \( \in C \bez \) {0}
c)\(g'(z)= \frac{-2z-2}{z^3} \), z \( \in C \bez \) {0}
d) \(g'(z)= \frac{2z-2}{z^3} \), z \( \in C \bez \) {0}

Ma ktoś jakiś pomysł?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: pochodna funkcji

Post autor: radagast »

\(e) g'(z)= \frac{-z-2}{z^3} \)
ODPOWIEDZ