Wysokość ciała na równi pochyłej

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
tacka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 16 mar 2021, 07:54
Podziękowania: 1 raz

Wysokość ciała na równi pochyłej

Post autor: tacka »

Na jaką wysokość wsunie się na równię pochyłą o kącie nachylenia a=30 stopni ciało, jeżeli u podstawy równi nadano mu prędkość v0 =10m/s, a wartość współczynnika tarcia ciała o równię wynosi f=0,1 ?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6269
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Wysokość ciała na równi pochyłej

Post autor: korki_fizyka »

\(E_k = E_p + W_T\)
Na wysokość ok. 4,3 m.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ