https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=6&t=568
Rozchodzenie ciepla-wyznaczanie grubosci warstw sciany
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10382 razy
- Płeć:
Re: Rozchodzenie ciepla-wyznaczanie grubosci warstw sciany
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Rozchodzenie ciepla-wyznaczanie grubosci warstw sciany
Właśnie pisz porządnie te wzory, bo tego się nie da przeczytać. Zwykle takie posty w koszu lądują
Możesz jeszcze pokombinować z modelem ciała doskonale czarnego i transportem ciepła\( \frac{Q}{t}= \sigma S(T_2^4 - T_1^4 )\), stała Stefana-Boltzmanna \(\sigma = 5,67 \frac{W}{m^2K^4}\).
Możesz jeszcze pokombinować z modelem ciała doskonale czarnego i transportem ciepła\( \frac{Q}{t}= \sigma S(T_2^4 - T_1^4 )\), stała Stefana-Boltzmanna \(\sigma = 5,67 \frac{W}{m^2K^4}\).
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Re: Rozchodzenie ciepla-wyznaczanie grubosci warstw sciany
eresh
dzieki za info.Moj blad nie sprawdzilem na forum
dzieki za info.Moj blad nie sprawdzilem na forum
Re: Rozchodzenie ciepla-wyznaczanie grubosci warstw sciany
Zadanie rozwiazałem na podstawie ostatniego mojego postu tzn zaleznosci strumienia ciepla wzgledem kolejnych warstw i calosci.Faktycznie po podstawieniu wyzerowalo sie natomiast zmienilem troche równanie i uzylem programu juz do wyliczenia grubosci pierwszej i drugiej.Przy tylko tych danych jakie mialem wartosci wyszly troche wieksze niz bylo mowione czyli lacznie okolo 35 m, natomiast nie bylo wiecej danych skladowych które by urzeczywistnialy to obliczenie dlatego sciana grubosci hmm 35m malo realna.Gdyby przyjac dodatkowe wartosci zapewne grubosc sciany zmniejszyla istotnie a tak, ogolnie temat do zamkniecia.Dzieki za dyskusje .Lapki poszly w gore