moc testu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aga569
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 46
Rejestracja: 25 sty 2021, 11:53
Podziękowania: 19 razy

moc testu

Post autor: aga569 »

Moc testu wynosi 0,45. Wtedy prawdopodobieństwo akceptacji hipotezy sprawdzanej, gdy jest ona nie prawdziwa wynosi?
janusz55
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1614
Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 421 razy

Re: moc testu

Post autor: janusz55 »

Moc testu = \( 1 -\beta = 0,45,\)

\( \beta = 1 -0,45 = 0,55 \) (prawdopodobieństwo popełnienia błędu II rodzaju).
ODPOWIEDZ