Skąd jest wzór na \(T=2\pi \sqrt{ \frac{l}{g} } \)
JUM MAM
wzory
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 1039
- Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
- Podziękowania: 9 razy
- Otrzymane podziękowania: 388 razy
- Płeć:
Re: wzory
W obecnej postaci (bez żadnych wyjaśnień) wzór podaje zajeżność \(T\) od \(\ell\) oraz \(g\). Jest to więc funkcja dwóch zmiennych.
Zadawaj pytania sensownie. W tej formie to zupełny bełkot.
Zadawaj pytania sensownie. W tej formie to zupełny bełkot.
-
- Expert
- Posty: 6270
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: wzory
z karty wzorów?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Re: wzory
Nie. Znalezłem przekształcenia w ubiegłorocznym podręczniku.