stozek

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alinkaka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 27 mar 2010, 19:44

stozek

Post autor: alinkaka »

zakonczenie wieży jest stozkiem o promieniu podstawy r=3 i tworzacej l=5m ile m2 blachy trzeba kupic na pokrycie zakonczenia wiezy jezeli na skrawki i spojenia nalezy doliczyc 10% jaki jest orientacyjny koszt tego pokrycia jesli m2 dachowek z blachy kosztuje 43,78zl? wynik podaj z dokladnoscia do 10zl
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\(P_b=\pi\ rl\)

koszt:
\(\pi\cdot3\cdot5\cdot43,78\approx2062,038\approx2060zl\)
ODPOWIEDZ