Dany jest graf G = (V, E), gdzie V = {a, b, c, d, e, f, g}, E = {{a, b}, {a, c}, {a, g}, {b, c}, {b, d}, {b, e}, {b, g}, {d, e}, {e, f}},
kolejność wierzchołków i krawędzi jest taka jak podano. Nie rysując tego grafu wypisz sąsiadów kolejnych wierzchołków a następnie podaj krawędzie lasu spinającego przy przeszukiwaniu wgłąb. Czy graf ten jest spójny? posiada cykl Eulera? ścieżkę Eulera?
Graf, cykl Eulera - zadanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij