Muszę napisać sprawozdanie.
Zbadaj przebieg temperatury wody w czajniku elektrycznym w funkcji czasu dla trzech przypadków: czajnik pełen wody, 2/3 wody w czajniku, 1/3 wody w czajniku.
Słowa kluczowe: związek między mocą P i wykresami, analiza funkcji zmian
Nigdy nie uczyłam się fizyki, więc nie wiem co napisać. Czy ktoś mógłby mi to jakoś wytłumaczyć i pomóc mi ze słowami kluczowymi?
Sprawozdanie z doświadczenia
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 09 sty 2021, 21:43
- Podziękowania: 7 razy
- Płeć:
-
- Fachowiec
- Posty: 1508
- Rejestracja: 01 sty 2021, 09:38
- Podziękowania: 1 raz
- Otrzymane podziękowania: 399 razy
Re: Sprawozdanie z doświadczenia
Nie można wykonać sprawozdania z doświadczenia laboratoryjnego, które się nie wykonywało i nie ma wyników pomiarów, takich jak na przykład:
-czasy grzania wody dla różnych objętości \( V, \ \ \frac{2}{3}V, \ \ \frac{1}{3}V \) w różnych przedziałach temperatur;
-temperatura początkowa wody \( t_{0}; \)
- moc znamionowa czajnika \( P.\)
-czasy grzania wody dla różnych objętości \( V, \ \ \frac{2}{3}V, \ \ \frac{1}{3}V \) w różnych przedziałach temperatur;
-temperatura początkowa wody \( t_{0}; \)
- moc znamionowa czajnika \( P.\)
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 09 sty 2021, 21:43
- Podziękowania: 7 razy
- Płeć:
Re: Sprawozdanie z doświadczenia
Wykonałam doświadczenie. Zrobiłam wykres. Nie wiem tylko co mam napisać w tym sprawozdaniu. Nie wiem jaki mam dać tytuł i nie wiem co badam, bo nie znam się na fizyce.
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 17
- Rejestracja: 09 sty 2021, 21:43
- Podziękowania: 7 razy
- Płeć:
Re: Sprawozdanie z doświadczenia
Moglibyśmy porozmawiać na discordzie? Nie bardzo wiem jak to przedstawić i łatwiej byłoby mi to po prostu powiedzieć i pokazać udostępniając to co już zrobiłam.