Kondensatory, ładunek i napięcie..

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Jacuś
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 15 gru 2020, 13:51
Płeć:

Kondensatory, ładunek i napięcie..

Post autor: Jacuś »

Witam, proszę o pomoc w zadaniu z kondensatorów, z góry dziękuje. Prosiłbym o jak najszybszy odzew, ponieważ zadanie muszę wysłać do wieczora.

Trzy kondensatory o pojemnościach C1=6 mikroF, C2=18 mikroF, C3=9 mikroF połączono w szereg na napięcie U=6000V. Narysuj schemat i oznacz na nim ładunek, ładunki na okładzinach, napięcia na kondensatorach i napięcie zasilające.
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6270
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Kondensatory, ładunek i napięcie..

Post autor: korki_fizyka »

Najpierw opanuj LaTeX
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ